Hallonsorbet med hallonsås

Serverar: 4-6 portioner

Syrlig och fräsch sorbet med mycket hallonsmak som svalkar gott en varm sommardag. Glykos förhindrar att sockret kristalliseras. Äggvitan ger sorbeten lite stadga men kan uteslutas.

Ingredienser

  • 500 g hallon, frysta och tinade
  • 1 msk citronsaft
  • 3 dl vatten
  • 3 dl socker
  • 1 msk glykos
  • 1 äggvita
  • Hallonsås
  • 250 g hallon, frysta och tinade
  • 3 msk vatten
  • 2 msk socker
  • Tillbehör
  • Hallon, färska
  • Instruktioner

    1. Mixa hallonen med en stavmixer och blanda i citronsaft. Koka upp vatten, socker och glykos i en kastrull. Låt det sjuda i någon minut. Rör ner sockerlagen i bären och rör om. Vispa äggvitan hård och blanda ner den i smeten. Rör tills smeten är jämn och klumpfri. Häll smeten i en form, ca 1½ liter. Ställ in den i frysen i minst 5 timmar. Rör om då och då för att undvika att glassen kristalliseras.
    2. Hallonsås: Koka upp hallon, vatten och socker i en kastrull. Sila blandningen och låt den svalna eller servera den varm.
    3. Gör kulor av sorbeten och servera den med hallonsås och färska hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben