Hallonsylt med citron

Serverar: 1-2 portioner

Så underbart god. Citronen förhöjer hallonets syrlighet på ett obeskrivligt och underbart gott sätt. Ni måste bara prova!

Ingredienser

  • 300 g hallon
  • 150 g råsocker
  • 1 vaniljstång
  • 2 citroner
  • 2 msk hallonvinäger
  • Instruktioner

    1. Om frysta hallon används läggs de för att tina i en sil. Lägg sedan hallonen i en kastrull med ljust socker och ställ in i kylskåpet över natten.
    2. Tillsätt vaniljkornen och lägg ner den tomma stången. Riv skal från citronen och häll i hallonvinäger. Rör om ordentligt, koka upp och ta det från värmen direkt. Häll på rena burkar och låt det svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben