Hallontårta från Danmark

Serverar: 10 portioner

Detta recept kommer från Danmark på 40- talet. Receptet går utmärkt att laga till diabetiker. Byt ut socker mot sweet´n Low eller Suketter strö

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 125 g smör eller margarin
  • 1 ägg +
  • 1 ägg
  • 2 dl hallonsylt eller hallon
  • Tillbehör
  • Lätt vispad grädde
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vetemjöl, socker och bakpulver. Skiva smöret och finfördela det i mjölblandningen. Tillsätt 1 ägg. Arbeta ihop degen på bakbordet. Ta bort en fjärdedel av degen och lägg den åt sidan. Degen kan också göras i matberedare. Kavla ut degen och lägg den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Bred ut hallonsylten. Kavla ut resten av degen. Ta med hjälp av sporre eller kniv ut längder. Lägg dem i ett vackert rutmönster på kakan. Pensla med ett lätt uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 20 minuter, eller tills kakan fått fin färg. Serveras med lätt vispad grädde

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben