Halloumi med frästa grönsaker

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En härligt vårrätt!

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 2 msk olivolja
  • 4 portioner pasta
  • 2 pkt halloumi, 400 g
  • 150 g purjolök
  • 1 gul paprika
  • 1 tomat
  • 3 vitlöksklyftor
  • 150 g sockerärtor
  • 1½ msk kinesisk soja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 250°. Skär aubergine i 1 cm stora tärningar och lägg i en ugnsform. Ringla över 1 msk olivolja och rosta högst upp i ugnen i 20 minuter. Koka pasta. Skär halloumi i 1 cm tjocka skivor. Skölj och strimla purjolök. Skär paprika i 1 cm stora tärningar och tomat i klyftor. Lägg halloumiskivorna på auberginen när 8 minuter återstår av stektiden. Sätt ugnen på grill. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna, pressa i vitlök, tillsätt purjon och stek på medelhög värme i 2 minuter. Tillsätt paprikan, tomaterna, sockerärtor, 1 krm svartpeppar, 1 krm salt och soja. Låt allt bli varmt, ca 3 minuter. Lägg pastan i en serveringsskål, blanda ner grönsaksfräset, auberginen och halloumin. Klart att servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben