Tapenade, citron och oregano smaksätter halloumiosten. Halloumi- och paprikapaketen passar perfekt till grillade lammkotletter eller som en vegetarisk varmrätt.
Ingredienser
4 paprikor, gärna i olika färger
2 halloumiostar à 200 g
2 msk svart tapenade
3 msk hackad färsk oregano
1 citron, rivet skal
Instruktioner
Klyv paprikorna i två delar och kärna ur dem. Lägg dem på grillen, eller under grillelementet i ugnen på högsta värme, tills skalet är svart och bubbligt. Lägg dem i en plastpåse och låt ligga ca 30 minuter. Dra av skalet.
Halvera varje ost på längden. Vänd osten först i tapenade sedan i oregano och det rivna citronskalet.
Lägg paprikorna runt varje ostbit och bind om med bomullssnöre.
Grilla på direkt värme tills paprikorna fått fin färg, ca 5 minuter. Servera genast.