Halloumi- och bönsallad

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 20 minuter

Halloumi har en härlig sälta och är ljuvligt god att steka eller grilla. Det här är en jättegod bönsallad mad halloumi som kryddas med en god vinägrett med honung och dijonsenap.

Ingredienser

  • 150 g haricots verts
  • 1 burk Zeta Kidneybönor
  • 1 fpk Zeta Blandade Bönor Ekologiska
  • 3 msk Zeta Rödvinsvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • ½ tsk torkad oregano
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 fpk Zeta Halloumi (à 250 g)
  • ½ påse rucola
  • Zeta Olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp saltat vatten i en kastrull. Sänk ner haricot verts i det kokande vattnet och låt koka i 3 minuter. Häll av och skölj kidneybönor och de blandade bönorna i ett durkslag.
    2. Vispa ihop vinäger, honung, oregano, senap, riven vitlök och 1 dl olivolja i en skål. Vänd ihop med bönorna. Krydda med salt och peppar. Skär halloumin i bitar och stek gyllenbrun och lite knaprig i olivolja. Vänd ner rucola i salladen och toppa med halloumi.

    Liknande recept

    3
    10 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben