Het biff med halloumi- och pumpafrösallad - LCHF

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Super god biff med lite sting.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk sambal oelek
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja eller kokosolja för stekning
  • 1 halloumi (150 g)
  • 50-65 g ruccola
  • ½ gurka
  • ca 100-120 g grön sparris
  • 2-3 msk pumpafrön
  • Instruktioner

    1. Blanda ägget med fiberhusken väl i en bunke. Tillsätt sambal oelek, salt och peppar. Rör runt. Smula sedan ner köttfärsen i bunken, blanda det väl en gaffel eller med händerna.
    2. Forma biffar av köttfärssmeten och stek dem i olivolja på ett grillstekjärn. (Eller grilla dem på en riktigt grill, ännu bättre)!
    3. Tärna halloumin, stek den lite smått knaprig i lite olivolja. Den ska få en gyllenbrun yta. Hacka gurka, sparris och blanda ner ruccolan, allt i en skål. Strö över pumpafröna. Lägg halloumin över salladen. Klart!
    4. Servera med en riktigt god bea, jag valde med chilismak, för det extra lilla stinget! Mums!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben