Potatis med oliv röra

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 40 minuter

Det här är så gott! Man kan bara inte sluta att ta en till. Hitta recepet i Buffe i början av 2000 och sedan har vi haft den många gånger till grillat kött eller till fläskfilé. Jag har aldrig provat med kapris för jag gillar inte det.

Ingredienser

  • 15-25 färskpotatis vanlig potatis
  • 200 g halloumi- eller fetaost
  • 1 dl olivolja
  • Olivröra
  • 200 g kärnfria svarta oliver
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk kapris
  • 2 tsk dijonsenap
  • 3 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C. Borsta potatisen om den är färs eller skala den om den är vanlig. Dela den i halvor.
    2. Mixa ingredienserna till olivröran. Skär halloumin/fetaosten i 15-25 bitar.
    3. Lägg potatishalvor med snitt ytan upp i en ugnssäker form. Bre på olivröra och lägg en ostskiva ovanpå. Täck med en potatishalva till.
    4. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Ställ in i ugnen ca 40 minuter. Täck ev med folie mot slutet

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    petrarask 17 oktober 2008

    Det här var ricktigt gott

    pia61 15 november 2008

    Dom här potatisarna gjorde jag igår kväll! Alla älskade dom! Jag gjorde potatishalvor, behöll skalet på. Blandade även i fetaosten i olivröran. Det kommer jag att göra fler gånger!

    MajaZoya 14 februari 2011

    Mycket gott, vi åt det till helstekt fläskfile som legat i en god marinad och trattkantarellsås. Pga av årstiden blev det imte färskpotatis och det tog otroligt lång tid innan dom var färdiga men de var värda att vänta på. T o m barnen åt fastän de absolut inte äter oliver och eftersom ingen upplyste om vad det var för röra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben