Halloumiburgare med tsatsiki
Gjorde detta på mors dag, det var verkligen uppskattat! Jag, som är glutenintolerant åt Sempers glutenfria minibaguetter. Jag köpte 3 färdiga surdegsbaguetter på Ica till de andra, som bara var att värma i ungnen typ 8 min.
Jag hade ingen squash, men frillade lite sparris istället, och det blev väldigt gott!
Ingredienser
2 paket halloumiost (à 200g)
1 rödlök
2 tomater
2 squash
Basilika
2 msk olivolja
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
ev några sparrisstjälkar
ev lite gräslök
Tzatziki
ca 10 cm gurka
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
2 msk olja
salt
svartpeppar
Instruktioner
- Börja med tzatzikin:
- Riv gurkan grovt, och lägg det sedan i en sil, så att vätskan rinner bort. Pressa vitlöksklyftan , och lägg ner det tillsammans med resten av ingredienserna i gurkan, och rör om. Låt stå i kylen till det är mat.
- Skär halloumin i cm-tjocka bitar. Skala löken, och skär löken och tomaterna i skivor, häll gärna lite olja över tomaterna och löken. Skär squashen i skivor. Om du har en enda lång baguette, dela den i 4 lika långa bitar,, och dela på den nästan rakt igenom, men inte hela vägen.
- Pensla squashskivorna med olja, och grilla de, halloumin och ev sparris, några minuter på varje sida.
- Servera! Antingen så gör man i ordning varje baguette innan, eller så får man fylla på den själv.
Liknande recept
Kommentarer (0)