Halloumiburgare med tsatsiki

Serverar: 4 portioner

Gjorde detta på mors dag, det var verkligen uppskattat! Jag, som är glutenintolerant åt Sempers glutenfria minibaguetter. Jag köpte 3 färdiga surdegsbaguetter på Ica till de andra, som bara var att värma i ungnen typ 8 min. Jag hade ingen squash, men frillade lite sparris istället, och det blev väldigt gott!

Ingredienser

  • 2 paket halloumiost (à 200g)
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 2 squash
  • Basilika
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ev några sparrisstjälkar
  • ev lite gräslök
  • Tzatziki
  • ca 10 cm gurka
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk olja
  • salt
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med tzatzikin:
    2. Riv gurkan grovt, och lägg det sedan i en sil, så att vätskan rinner bort. Pressa vitlöksklyftan , och lägg ner det tillsammans med resten av ingredienserna i gurkan, och rör om. Låt stå i kylen till det är mat.
    3. Skär halloumin i cm-tjocka bitar. Skala löken, och skär löken och tomaterna i skivor, häll gärna lite olja över tomaterna och löken. Skär squashen i skivor. Om du har en enda lång baguette, dela den i 4 lika långa bitar,, och dela på den nästan rakt igenom, men inte hela vägen.
    4. Pensla squashskivorna med olja, och grilla de, halloumin och ev sparris, några minuter på varje sida.
    5. Servera! Antingen så gör man i ordning varje baguette innan, eller så får man fylla på den själv.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben