Halloumipanerad kycklingfilé med baslikarisotto och tomatsås

Serverar: 4 portioner

Super gott

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer på vardera ca 120 g
  • 100 g riven Fontana Halloumi
  • 2 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk ströbröd
  • salt
  • peppar
  • Tomatsås
  • 1 klyfta vitlök , finhackad
  • 1/2 gul lök , finhackad
  • 1 morot , skuren i tunna skivor
  • 1 burk hela tomater
  • 5 basilikakvistar
  • Fontana olivolja
  • salt
  • peppar
  • Risotto
  • 6 dl avorioris
  • 5 d vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 1 schalottenlök , finhackad
  • 1 msk smör
  • 1 dl basilika , finhackad
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl riven parmesanost
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Tillagning av recept: Rör samman vetemjöl, ströbröd, den rivna osten och ägg i en skål och krydda med salt och peppar. Panera kycklingfiléerna och stek dem till dess att de fått en gyllenbrun färg och flytta sedan över dem till ugnen i 10 minuter i 180 grader. Tomatsås Lägg vitlöken, löken och morötterna i en kastrull med olivolja och bryn dem till dess att de fått färg. Tillsätt tomaterna och basilikakvistarna, salta och peppra och låt sjuda i ca 30 minuter. Rör sedan såsen i mixer i några minuter. Risotto Fräs schalottenlöken i en kastrull med smör. Häll i riset, rör om och tillsätt vatten, vitt vin, salt, peppar och basilika. Låt sjuda på svag värme. När riset är klart rör ner matlagningsgrädde och parmesan och låt koka ihop.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    saxa 27 oktober 2012

    Mkt god,trots att jag tycker hallomi är gummiaktigt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben