Halloumipanerade lammkotletter

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 12 lammkotletter
  • 2 msk fransk senap
  • 2 msk stark svensk senap
  • 2 vitlöksklyftor pressade
  • salt
  • peppar
  • 2 msk hackade örter, t.ex. rosmarin och oregano
  • 250 g haloumiost riven
  • olivolja
  • 5 tomater
  • 2 schalottenlökar hackade
  • 1 liten kruka basilika
  • 2-3 msk balsamvinäger
  • 1/2 tsk strösocker
  • couscous
  • ca 10-15 svarta oliver
  • Instruktioner

    Banka ut kotletterna lite. Blanda senapssorterna med 1 pressad vitlöksklyfta, salt och peppar. Bred detta över kotletterna påbåda sidor. Blanda örter och riven ost och täck kotletterna på båda sidor.Hetta upp olja och stek kotletterna på medelvärme tills ytan är fint gyllenbrun. Ställ in pannan 200° ugn i cirka 5 minuter, tills kotletterna är klara. Skålla under tiden tomaterna hastigt i kokande vatten. Dra avskalen och kärna ur tomaterna. Hacka dem grovt. Låt löken bli mjuk i lite olja. Pressa ner resterande vitlök. Tillsätt tomaterna och slunga runt med hackad basilika. Rör ner balsamvinäger och låt puttra i ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och en ganska rejäl nypa socker. Koka couscous enligt förpackningen. Servera kotletterna med balsamvinägertomater, couscous och svarta oliver.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben