Utan "kackerlackorna" är det en utmärkt paj till alla tillfällen.
Lägg gärna fyllningen sa att det blir knöligt som om den vore fylld av insekter under locket.
Ingredienser
Till degen
400 g. mjöl
180 gr. smält smör
70 g. vatten
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
Till fyllningen
350 g bacon
350 g kokt skinka
200 g dadlar, hackade
4 hela dadlar till att dekorera
350 g skivad ost
1 lätt vispat ägg till att pensla degen med
Instruktioner
- Blanda ihop alla ingredienser till degen. Dela degen i 2.
Kavla ut ena delen till ungefär 25 cm x 35 cm.
Nagga lite med en gaffel.
Täck ett lager med beicon, ett lager med skinka, hälften av daddlarna och en lager med ost. Upprepa varje lager en gang till. Kavla ut den andra delen av degen och täck pajen.
Spara gärna lite deg till att dekorera pajen med.
Nagga degen, pensla med det uppvispade ägget.
Grädda 180º cirka 30 minuter
- Använd de hela daddlarna till att göra "kackerlackorna" sa att den blir lite läskigare.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Halloweenfest
Först under senare år har det blivit mer vanligt i Sverige att fira...
det var de värsta äckliga kackerlackorna jag nånsin sett... Trodde ni använde halloween-leksaker först... :)
Men hur skär man dadlarna för att det ska se ut som kackerlackor??