Halloween paj

Utan "kackerlackorna" är det en utmärkt paj till alla tillfällen. Lägg gärna fyllningen sa att det blir knöligt som om den vore fylld av insekter under locket.

Ingredienser

  • Till degen
  • 400 g. mjöl
  • 180 gr. smält smör
  • 70 g. vatten
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • Till fyllningen
  • 350 g bacon
  • 350 g kokt skinka
  • 200 g dadlar, hackade
  • 4 hela dadlar till att dekorera
  • 350 g skivad ost
  • 1 lätt vispat ägg till att pensla degen med
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienser till degen. Dela degen i 2. Kavla ut ena delen till ungefär 25 cm x 35 cm. Nagga lite med en gaffel. Täck ett lager med beicon, ett lager med skinka, hälften av daddlarna och en lager med ost. Upprepa varje lager en gang till. Kavla ut den andra delen av degen och täck pajen. Spara gärna lite deg till att dekorera pajen med. Nagga degen, pensla med det uppvispade ägget. Grädda 180º cirka 30 minuter
    2. Använd de hela daddlarna till att göra "kackerlackorna" sa att den blir lite läskigare.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (2)

    Melotta 2 november 2011

    det var de värsta äckliga kackerlackorna jag nånsin sett... Trodde ni använde halloween-leksaker först... :)

    jess3766 29 oktober 2012

    Men hur skär man dadlarna för att det ska se ut som kackerlackor??

    Relaterade Artiklar

    Halloweenfest
    Först under senare år har det blivit mer vanligt i Sverige att fira...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben