Hamburgerbröden blir maffiga och extra smakrika med dinkelsikt i degen. Bröden går bra att frysa.
Ingredienser
50 g smör
2½ dl vatten
½ dl mjölk
12 g jäst
2 msk socker
2 tsk salt
1 ägg
2 dl dinkelsikt
Ca 8 dl vetemjöl, 480 g
Instruktioner
Smält smöret. Tillsätt vatten och mjölk och värm till 37 grader. Häll blandningen över jästen. Tillsätt socker, salt, ägg och de båda mjölsorterna. Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.
Dela degen i 10 bitar på en mjölad arbetsbänk. Forma bitarna till släta bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och platta till dem något. Låt jäsa ytterligare ca 1 timme.
Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda bröden mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt dem svalna på galler.