Hamburgerbröd med dinkel

Serverar: 10 portioner

Hamburgerbröden blir maffiga och extra smakrika med dinkelsikt i degen. Bröden går bra att frysa.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2½ dl vatten
  • ½ dl mjölk
  • 12 g jäst
  • 2 msk socker
  • 2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 dl dinkelsikt
  • Ca 8 dl vetemjöl, 480 g
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Tillsätt vatten och mjölk och värm till 37 grader. Häll blandningen över jästen. Tillsätt socker, salt, ägg och de båda mjölsorterna. Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.
    2. Dela degen i 10 bitar på en mjölad arbetsbänk. Forma bitarna till släta bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och platta till dem något. Låt jäsa ytterligare ca 1 timme.
    3. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt dem svalna på galler.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    8-10
    1 h 50 min
    20

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben