Glykossirapen hjälper dig att få den perfekta konsistensen på hemmagjord konfektyr - prova "baka" hårda julkarameller.
Ingredienser
3/4 dl Dansukker florsocker
3 dl Dansukker strösocker
1½ dl vatten
1 dl Dansukker glykossirap
1 krm pepparmintsolja eller annan smaksättning
Hushållsfärg, valfri färg
Kan man använda isbitsformar?
Nej det trot jag inte! Jag tror inte att isbitsformar tål den höga värmen. Men jag vet inte säkert.
Om det är isbitsformar i silikon borde det i alla fall funka! Ska testa detta i helgen tror jag! Hur gör du, om du testat dessa själv, använder du formar? Eller klickar du ut på papper?
Hej! Jag har följt ditt recept punkt för pricka 3 gånger nu och varje gång får jag samma resultat :-( allt ser jätte bra ut hela vägen till det e dax för att smaksätta och färja. Jag tar av kastrullen från plattan och tillsätter smakarom och färg och vips så får den fina klara smeten en kemisk reaktion och går från klar,smetig å fin till torr på bara några sekunder det ser ut som farin socker som inte e brun utan färgad.. Vad gör jag för fel!?? Fattar ingenting jag följer ju receptet å ändå blir det såhär :-( på bilden som visas är det två satser som jag hällt över i annan behållare... Mvh Joanna ps. tacksam för tips!! ds