Hårt tunnbröd

Detta recept bakar jag 3 gånger per år i riktig vedugn. Degen gör jag kvällen före, och låter den stå i källaren under natten.

Ingredienser

  • 5 liter kall mjölk
  • 1 kg grahamsmjöl
  • 2 hg vetekli
  • 1 pkt jäst
  • 1 påse 4 sädesslag
  • 1 påse (50 g) hjorthornssalt
  • ¼ dl salt
  • 1 påse anis
  • 1 påse fänkål
  • Vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Mal kryddorna innan den används, annars riskerar den att kakan går sönder.
    2. Blanda i hop allt, den ska vara ganska lös. Låt degen vila över natten. Häll upp rikligt med vetemjöl på bakbordet och arbeta in i ½ degensatsen till du har en lagom deg. Rulla sen till bullar.
    3. Låt dom jäsa medans ugnen blir lagom varm. Ca ½ timme. Sen när satsen är nästan klar, gör jag andra satsen. På de viset blir inte klumparna överjästa.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    15-16
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Hur jag blev matlagare
    Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben