Haricots verts i tomatsås

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegott till buffén!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Smör och olivolja
  • 250 gr haricots verts
  • 1 burk krossade tomater, 400 gr
  • 1 grönsaksbulongtärning
  • 1 kanelstång (jag har även provat malen kanel)
  • 2 krm harissa
  • 2 krm salt
  • 100 gr smulad feta
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den i smör och olivolja i en panna. Tillsätt haricots verts, buljongtärning, kanel, harissa och salt. Koka under lock ca 15 minuter. Låt kallna. Strö över osten.
    2. Servera som mezarätt, till pasta, grillat kött eller fisk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben