Harsoppa med sherry

Serverar: 4 portioner

Den här soppan är från Mexico.

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 2 msk solrosolja
  • 450 g harkött i tärningar
  • 1 finhackad lök
  • 2 finhackade morötter
  • 2 finhackade blekselleri stjälkar
  • 2,5 liter kycklingbuljong
  • 5 dl kokt ris
  • 125 ml crem sherry
  • Instruktioner

    1. Smält smöret tillsammans med oljan. Bryn harköttet, lägg det åt sidan så länge.
    2. Satuera grönsakerna i grytan tills de mjuknar. Lägg tillbaka köttet i grytan och häll på kycklingbuljongen. Sänk värmen och sjud utan lock i 1 ½ timma.
    3. Skumma av om det behövs. Tillsätt det kokta riset och sherryn och låt det sjuda i 15 minuter till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben