Hasselnöts- och havrebar

Serverar: 10-12 portioner

Ungarna bara älskar dem

Ingredienser

  • 100 g hasselnötter
  • 125 g smör
  • 1 ½ dl råsocker
  • 3 msk ljus sirap
  • 3 dl fiber havregryn
  • 2 ½ dl havregryn
  • 150 g choklad , ljus
  • 1 tsk smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Rosta hasselnötterna i torr het stekpanna 2-3 min. Gnugga av skalet i en handduk och hacka nötterna.
    3. Smält smör, råsocker och sirap i en kastrull under omrörning till en tjock kolasmet. Ta av kastrullen från plattan och rör ner havregryn och hasselnötter.
    4. Lägg bakplåtspapper i en form 25x20 cm. Smörj bakplåtspapperet och tryck ut massan på papperet. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna.
    5. Smält chokladen och smöret på svag värme i en kastrull eller mikrovågsugn. Bred chokladen över kakan. Låt chokladen stelna något och skär den sedan i 14 bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben