Hasselnöts- och kardemummakakor

Krispigt tilltugg till efterrätter.

Ingredienser

  • 150 g hasselnötter
  • ½ dl strösocker
  • 1 dl flytande honung
  • ½ dl solrosolja
  • ½ tsk stött kardemumma
  • 1 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. 15 - 20 kakor
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka nötterna. Blanda nötterna med honung, socker, olja och kardemumma. Rör i mjölet.
    3. Rulla bollar av smeten och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till bollarna något. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler.
    4. Servera ev till kryddiga persikor och kokos och lavendelglass.

    Liknande recept

    4.2
    45 min
    8-10
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben