Hasselnöts- och muscovadofudge

Serverar: 45 portioner

Tid: 30 minuter

Hemligheten bakom en bra konsistens på fudge är det kalla vattenbadet på slutet och att röra smeten ordentligt med en träslev. Och snåla inte på flingsaltet - det gör hela skillnaden!

Ingredienser

  • 150 g rostade hasselnötter
  • 200 g smör
  • 5 dl mörk muscovadosocker
  • 5 dl socker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl matyoghurt (10 %)
  • ca 1 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Rosta hasselnötterna i en torr och het stekpanna tills skalet spricker. Lägg dem i en kökshandduk och gnugga loss skalet. Grovhacka nötterna.
    2. Smält smöret i en kastrull. Rör ner alla övriga ingredienser utom nötterna. Rör tills sockret smält. Koka upp och låt koka tills smeten är ca 122°C (använd termometer, har du ingen så gör ett kulprov).. Rör då och då.
    3. Ta kastrullen från värmen. Vänd ner de hackade hasselnötterna. Ställ kastrullen i kallt vattenbad ca 5 minuter. Rör smeten väl med en träslev tills den blir trögflytande.
    4. Häll upp i en smord form, ca 15 x 20 cm (för 45 st). Låt svalna. Toppa med flingsalt och ställ kallt. Skär i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben