Hasselnötskakor med kanelkräm

Möra kakor med len kanelkräm emellan. Dessa kakor smälter i munnen!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl, 240 g
  • 1 dl potatismjöl, 80 g
  • 1 krm salt
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ dl rostade och finhackade hasselnötskärnor
  • Kanelkräm
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl florsocker
  • ½ tsk äkta vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk malen kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda smör och socker i en matberedare med knivarna monterade. Knäck i ägget. Blanda resten av ingredienserna och tillsätt dem. Kör snabbt ihop till en deg.
    3. Rulla degen till två rullar och skär i 25 tunna skivor vardera. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda ca 15 minuter i mitten av ugnen tills de är gyllene. Låt svalna.
    4. Rör smör med florsocker, vaniljpulver och kanel.
    5. Lägg ihop kakorna två och två med kanelkrämen emellan. Förvara i burk med lock i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben