Hasselnötspanerad spättafilé
Lite annorlunda sätt att panera rödspätta på, testa det du med! OBS! Receptet är för 2 personer, men det är lätt att dubbla om ni är fler.
Ingredienser
300 g rödspätta
1 ägg
1 dl hasselnötskärnor (malda)
2 msk mjöl
Salt
Peppar
Sås
2 msk majonnäs
1 1/2 dl gräddfil
1/2 dl rotselleri (finhackad)
1 vitlöksklyfta eller 1 msk chilisås
Salt
Peppar
Till servering
Kokt poatis
Haricots verts
Instruktioner
- Tina fisken. Salta och peppra filéerna och doppa dem först i uppvispat ägg och sedan i de malda nötterna blandat med mjölet. Stek spättafiléerna på svag värme.
- Blanda samman ingredienserna till såsen och smaksätt antingen med pressad vitlök eller chilisås. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med kokt potatis, den kalla såsen och haricots verts.
Liknande recept
Kommentarer (0)