Hasselnötspanerad spättafilé

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Lite annorlunda sätt att panera rödspätta på, testa det du med! OBS! Receptet är för 2 personer, men det är lätt att dubbla om ni är fler.

Ingredienser

  • 300 g rödspätta
  • 1 ägg
  • 1 dl hasselnötskärnor (malda)
  • 2 msk mjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 2 msk majonnäs
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1/2 dl rotselleri (finhackad)
  • 1 vitlöksklyfta eller 1 msk chilisås
  • Salt
  • Peppar
  • Till servering
  • Kokt poatis
  • Haricots verts
  • Instruktioner

    1. Tina fisken. Salta och peppra filéerna och doppa dem först i uppvispat ägg och sedan i de malda nötterna blandat med mjölet. Stek spättafiléerna på svag värme.
    2. Blanda samman ingredienserna till såsen och smaksätt antingen med pressad vitlök eller chilisås. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera med kokt potatis, den kalla såsen och haricots verts.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben