Hasselnötstårta

Serverar: 8 portioner

Det går bra att förbereda nötbotten dagen innan. Man kan garnera tårtan några timmar innan gästerna kommer, förvara den då i kylen.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 100 g malda hasselnötter
  • 1 tsk bakpulver
  • Till formen
  • Milda
  • Ströbröd
  • Garnering
  • 2-2½ dl Milda Visp
  • 2-3 msk O´boy
  • 1 dubbeldaim
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg och socker poröst.
    2. Tillsätt de malda nötterna blandat med bakpulvret och rör till en jämn smet.
    3. Smörj och ströa en rund bakform med löstagbar botten. Häll smeten i formen.
    4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna.
    5. Vispa Milda Visp och smaksätt med O´boy. Bred grädden över tårtan och strö slutligen krossad daim över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben