Hasselnötstårta med chokladgrädde

Serverar: 6-8 portioner

Världens enklaste tårta. Alla tycker om den och särskilt glada blir de gäster som inte tål gluten.

Ingredienser

  • 200 g hasselnötter
  • 2 stora ägg
  • 2 dl socker
  • Chokladgrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk kallt starkt kaffe
  • 2 msk chokladpulver, tex. O´boy
  • Garnering
  • 50 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Mal nötterna i en mandelkvarn. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner nötterna. Bred ut smeten i en bakpappersklädd liten långpanna, ca 20x30 cm.
    3. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Prova med en sticka, kakan ska vara torr i mitten. Stjälp upp kakan och låt den kallna.
    4. Vispa grädden. Smaksätt med kaffe och chokladpulver. Bred grädden över kakan och hyvla över mörk choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben