Hasselnötstårta

Som en jättegod avslutning på en trevlig middag.

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 6 äggvitor
  • 300 g hasselnötter
  • 4 dl florsocker
  • Fyllning och dekoration
  • 3 dl grädde
  • 2 burkar konserverade clementiner ca á 400 g
  • Flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Mal nötterna. Blanda nötter och florsocker och vänd ner det försiktigt i äggsmeten.
    3. Bred ut smeten på ett smörat och mjölat bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i 15 minuter.
    4. Slå upp kakan och ta bort papperet. Låt kakan svalna och dela på mitten.
    5. Lägg ett tunt lager grädde på den understa tårtbottnen. Lägg på hälften av clementinklyftorna. Lägg på den andra bottnen och bred resten av grädden över. Garnera med resten av klementinklyftorna och strö över flagad mandel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben