Hasselnötsvåfflor med kolasås

Serverar: 4 portioner

Sätt ny touch på dina våfflor med lite knaprighet och hemmagjord kolasås! Med kalla råvaror och kolsyrat vatten blir dessa våfflor extra frasiga.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk bakpulver
  • 50 g hasselnötter, hackade
  • 4 dl vispgrädde
  • 3 dl kolsyrat vatten
  • ½ dl smör- & rapsolja
  • Kolasås
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • ½ tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Börja med kolasåsen. Koka ihop grädde, smör och muscovadosocker i en kastrull under omrörning ca 10 minuter. Smula ner saltet. Låt svalna.
    2. Blanda de torra ingredienserna till våfflorna i en bunke, men spara lite av de hackade nötterna till servering. Rör ner 2 dl grädde, kolsyrat vatten och smör- & rapsolja. Grädda våfflorna i ett våffeljärn.
    3. Vispa resten av grädden. Servera våfflorna med hackade nötter, vispad grädde och kolasås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben