Hastlimpa med russin utan jäst

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Ett gott bröd som man kan baka om man är sugen på något sött. Är godast halvvarm och nygräddad när smöret smälter.Hittade det i en gammal kokbok och tycker det blir saftigt och gott.

Ingredienser

  • 3½ dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl russin
  • ½ tsk salt
  • 3 dl filmjölk
  • 3/4 dl sirap
  • Ströbröd
  • Margarin
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör om. Tillsätt filmjölken och sirapen. Arbeta ihop massan
    2. Smörj och bröa en avlång form. Lägg i massan och grädda omedelbart.175 - 200" i 45 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben