Havrebrownies i stor långpanna, 30x40 cm.

Serverar: 30 portioner

Amerikanskt recept översatt till svenska. OBS! Använd inte havregryn för snabbkokning i detta receptet.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 200 g smör
  • 240 g mörk choklad
  • Ca 5 dl ljust muscovadosocker
  • Ca 2 ½ dl pärlsocker
  • 4 stora ägg
  • 4 tsk vaniljessens
  • 7 dl havregryn, rostade
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175º. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
    2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
    3. Smält smöret och chokladen i vattenbad. Rör om hela tiden tills allt är smält samman. Ställ det åt sidan för att svalna i 10 minuter.
    4. Vispa ägg, muscovadosocker och pärlsocker pösigt och krämigt med elvisp på medelhastighet. Vispa sedan i vaniljessens och den avsvalnade chokladblandningen under fortsatt vispning. Rör om väl så att blir väl blandat.
    5. Rör till sist ner de rostade havregrynen, och därefter mjölblandningen. Rör om så allt blir väl blandat. OBS! Vispa inte i smeten nu. Skeda upp smeten med en trädslev i långpannan så att det fyller från hörn till hörn. Jämna till ytan med baksidan av trädsleven.
    6. Grädda kakan i 20 minuter. Den ska fortfarande vara lite fuktig i mitten då dra upp provstickan. Låt kakan svalna i pannan i minst 30 minuter. Skär sedan upp den i rutor och lyft upp dem försiktigt med en spatel eller tårtspade.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben