Serverar: 16 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter
16 goda havrebullar till frukosten, eller när helst det passar. Goda och nyttiga - kan rekommenderas.
Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den i lite vatten. Tillsätt resten av vattnet, olja, sirap, havregryn, salt och det mesta av mjölet. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Låt jäs övertäckt i 30 minuter. Tag upp degen på bakbordet och dela den i 16 bitar. Forma till runda bullar och lägg på plåt. Jäs under bakduk i ytterligare 30 min. Pensla med lite vatten och strö över lite havregryn. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter eller tills bullarna är fint ljusbruna. Ugnstemperatur: 225°.
verkar supergoda :) kan man byta ut mot fullkorns-dinkelmjöl tro?
absolut goda.Mkt trevlig variation till oss vuxna i familjen. Tusen tack för receptet. Mvh sara
Fantastiskt goda och SÅ lätta, även goda att frysa in och tina!! Bakar dom ofta till mina jobbarkompis då jag jobbar natt så kommer dom till jobbet och får färskt bröd. Tillsätter 05,-1 dl linfrön för lite ytterligare nyttigheter.
Dom här har jag bakat många gånger. Det blir jättegoda bullar. Det blir full poäng från mig.
Suveränt goda, och lätta att göra. Jag skulle göra på 1 liter vätska ( dubbla receptet) men Hade bara 1 pkt jäst, men jag tänkte att jag provar ändå, och det gick hur bra som helst. Höga och fina, och jättesaftiga och goda bullar. mvg blir mitt betyg. Tack för ett bra recept. Kram//TINA
Har bakat dom idag men hade halva med dinkelmjöl och ovanpå hade jag linfrön jätte goda kommer att baka dom igen 5 poäng monica
Mycket gott bröd, kommer jag göra många fler gånger! Full pott! Jag satte i 1/2dl linfrön också, och använde vetemjöl special istället för vanligt mjöl. Mycket lyckat resultat! Såå saftiga och goda. :)
Riktigt goda bullar! Har bakat dom här hemma och till vänner och dom uppskattas alltid :)
Smaskens!