Havrebullar
Serverar:
20 portioner
Istället för vetemjöl kan man ta lantbrödsmjöl eller vetemjöl special.
Ingredienser
50 g jäst
5 dl vatten
3 dl havregryn
2 dl rågflingor
1 tsk salt
2 msk brun sirap eller farinsocker
ca 7 dl vetemjöl
Instruktioner
Blanda smulad jäst, ljummet vatten, rågflingor, havregryn, salt och brun sirap/farin i en bunke. Rör om tills jästen löser sig.
Tillsätt mjölet och arbeta degen som ska vara ganska lös. Låt jäsa i ungefär 30 minuter.
Lägg bakplåtspapper på ett par plåtar eller smöra dem. Klicka ut degen med hjälp av ett par skedar till lite slarviga bullar.
Sätt ugnen på 225 grader.
Låt jäsa i 20 minuter. Dutta på lite mjölk med en brödpensel och strö på t.ex lite havregryn, dinkelhavregryn, sesamfrön eller linfrön.
Grädda i ca 10 minuter.
Liknande recept
Havrebullar
32
Havrebullar (frukostbröd)
4.9
1 h 30 min
16
9
Havrebullar
15
Havrebullar med russin
20
1
Mjuka havrebullar
Råg- och havrebullar
4
12 min
15-20
2
Majs- och havrebullar
30 min
4
Havrebullar
20
Havrebullar med gräslök
15-16
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!