Havrebullar

Serverar: 20 portioner

Istället för vetemjöl kan man ta lantbrödsmjöl eller vetemjöl special.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl rågflingor
  • 1 tsk salt
  • 2 msk brun sirap eller farinsocker
  • ca 7 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda smulad jäst, ljummet vatten, rågflingor, havregryn, salt och brun sirap/farin i en bunke. Rör om tills jästen löser sig.
    2. Tillsätt mjölet och arbeta degen som ska vara ganska lös. Låt jäsa i ungefär 30 minuter.
    3. Lägg bakplåtspapper på ett par plåtar eller smöra dem. Klicka ut degen med hjälp av ett par skedar till lite slarviga bullar.
    4. Sätt ugnen på 225 grader.
    5. Låt jäsa i 20 minuter. Dutta på lite mjölk med en brödpensel och strö på t.ex lite havregryn, dinkelhavregryn, sesamfrön eller linfrön.
    6. Grädda i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben