Havrebullar

Serverar: 20 portioner

Hittade de här havrebullar i lilla bullboken

Ingredienser

  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl socker
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • 50 g smält smör eller margarin
  • ½ tsk nystött kardemumma
  • Pensling och garnering
  • 3/4 dl lingonsylt
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 50 g smält smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och socker. Tillsätt mjölk, ägg och det smälta matfettet. Smaksätt med kardemumma och rör smeten slät.
    3. Skeda upp smeten i bakformar och tryck ner en klick lingonsylt i varje bulle med hjälp med en tesked.
    4. Blanda samman havregryn , socker och smält smör eller margarin till en smulig massa och strö över bullarna. Grädda bullarna i 12-14 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben