Havrebullar med russin

Serverar: 20 portioner

Ett gott recept på frukostbullar utöver det vanliga. Kräver lite mera jobb, men är väl värda mödan. Delar av degen görs kvällen innan.

Ingredienser

  • Fördeg
  • 2 dl vatten
  • 200 g grahamsmjöl
  • 2 g jäst
  • Deg
  • 4 dl vatten
  • 2 dl havregryn
  • 48 g jäst
  • 1/2 dl sirap
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl russin
  • 550 g vetemjöl
  • 5 g salt
  • Instruktioner

    1. Blanda fördegen i en bunke och låt stå svalt över natten.
    2. Lös jästen till degen i det ljumma vattnet. Blanda ner fördegen och allt utom saltet och vetemjölet. Rör några minuter och tillsätt sedan mjölet.
    3. Knåda sedan cirka 10 minuter med degblandare eller matberedare. Tillsätt salt och kör ytterligare fem minuter. Låt degen jäsa cirka 60 minuter.
    4. Ta upp degen på mjölat bakbord
    5. Rulla till bullar och platta till lite, nagga gärna med en gaffel. Sätt på bakplåtspapper eller smord plåt. Pensla bullarna med filmjölk eller mjölk.
    6. Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, 40-60 minuter.
    7. Baka av bullarna i 250 grader i 10-12 minuter. Spruta gärna in lite vatten i ugnen med en blomspruta när du sätter in bullarna så får de bättre yta.
    8. Låt svalna något på galler innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    margitkallgren 29 oktober 2011

    Tack för ett bra recept utan råg. Brödet blev gott och kommer att bakas igen. Margit

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben