Ett gott recept på frukostbullar utöver det vanliga. Kräver lite mera jobb, men är väl värda mödan. Delar av degen görs kvällen innan.
Ingredienser
Fördeg
2 dl vatten
200 g grahamsmjöl
2 g jäst
Deg
4 dl vatten
2 dl havregryn
48 g jäst
1/2 dl sirap
1 dl linfrön
1 dl russin
550 g vetemjöl
5 g salt
Instruktioner
- Blanda fördegen i en bunke och låt stå svalt över natten.
- Lös jästen till degen i det ljumma vattnet. Blanda ner fördegen och allt utom saltet och vetemjölet. Rör några minuter och tillsätt sedan mjölet.
- Knåda sedan cirka 10 minuter med degblandare eller matberedare. Tillsätt salt och kör ytterligare fem minuter. Låt degen jäsa cirka 60 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord
- Rulla till bullar och platta till lite, nagga gärna med en gaffel. Sätt på bakplåtspapper eller smord plåt. Pensla bullarna med filmjölk eller mjölk.
- Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, 40-60 minuter.
- Baka av bullarna i 250 grader i 10-12 minuter. Spruta gärna in lite vatten i ugnen med en blomspruta när du sätter in bullarna så får de bättre yta.
- Låt svalna något på galler innan servering.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Tack för ett bra recept utan råg. Brödet blev gott och kommer att bakas igen. Margit