Gräslöken sätter god smak på dessa portionsbröd. De passar utmärkt nybakade till soppa, på buffén eller till eftermiddagsfikat med någon god ost.
Ingredienser
3 dl havregryn
3 dl mjölk
1½ msk solrosolja
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1½ tsk socker
1 dl finklippt gräslök
Pensling och garnering
Mjölk
Havssalt
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg havregrynen i en skål, slå över mjölken och oljan.
Låt blandningen svälla ca 5 minuter. Blanda mjölet med bakpulver, salt, socker och gräslök. Vänd ner mjölblandningen och arbeta till en deg.
Dela degen i bitar och rulla till bullar. Lägg bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla bröden med mjölk och strö över lite havssalt. Grädda dem i nedre delen av ugnen i 12-15 minuter.