Havrebullar med gräslök

Serverar: 15-16 portioner

Gräslöken sätter god smak på dessa portionsbröd. De passar utmärkt nybakade till soppa, på buffén eller till eftermiddagsfikat med någon god ost.

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 3 dl mjölk
  • 1½ msk solrosolja
  • 4½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1½ tsk socker
  • 1 dl finklippt gräslök
  • Pensling och garnering
  • Mjölk
  • Havssalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lägg havregrynen i en skål, slå över mjölken och oljan. Låt blandningen svälla ca 5 minuter. Blanda mjölet med bakpulver, salt, socker och gräslök. Vänd ner mjölblandningen och arbeta till en deg.
    3. Dela degen i bitar och rulla till bullar. Lägg bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla bröden med mjölk och strö över lite havssalt. Grädda dem i nedre delen av ugnen i 12-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben