Havrebullar

Serverar: 32 portioner

Mättande och goda bullar som delvis förbereds dagen innan.

Ingredienser

  • 1 liter mjölk
  • 5 dl havregryn
  • 2 pkt jäst
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 tsk salt
  • 1 dl krossade linfrö
  • 1 ½ dl solroskärnor
  • 2 st morötter, rårivna
  • ca 2 liter vetemjöl (alt. 1liter vetemjöl och 1 liter fullkornsvetemjöl)
  • 1 ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölk och havregryn och låt stå i rumstemperatur över natten. Går också bra att göra blandningen på morgonen för att sedan baka på kvällen.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Smula ner jästen i havregrynsblandningen. Rör om tills jästen är upplöst. Rör i strösocker, salt, linfrö, solroskärnor och rårivna morötter. Rör i lite mjöl i taget till en lagom konsistens för att kunna ta upp den på bakbordet. Knåda degen och tillsätt mjöl tills degen känns lite klibbig men ändå hanterbar. Dela degen i 32 bitar som rullas till bullar. Lägg bullarna på 2 st bakpappsklädda plåtar och låt jäsa under bakduk i ca 1 timme. Pensla med ägg och in i mitten av ugnen ca 10 min eller tills dom är gyllenbruna. Svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben