Majs- och havrebullar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ett nästan glutenfritt alternativ till frukostfrallor

Ingredienser

  • 1 dl majsmjöl
  • 2 dl havregryn (gärna malda till ett mjöl i matberedare)*
  • 1 dl dinkelmjöl
  • 200 g kesella 1 %
  • 0,5-1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • Salt
  • Linfrön/sesamfrön ca 1 dl
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop allt till en lite smårinning smet, klicka ut små bullar och grädda i ugnen ca 4 små bullar på 200 grader i 15-20 min.
    2. Ät med kokt ägg och keso eller skinka och keso.
    3. *Det går att byta ut mot 1 dl majsmjöl + 1 dl dinkelmjöl, tänk då på att glutennivån blir högre.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben