Råg- och havrebullar

Serverar: 15-20 portioner

Tid: 12 minuter

Nya favoritbrödet hemma hos mig!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten (37 °C)
  • 2 tsk salt
  • 2 msk olja
  • ½ dl farinsocker
  • 4 dl havregryn
  • 5 dl grovt rågmjöl
  • 7-8 dl vetemjöl
  • Garnering
  • Havregryn
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i bunke. Rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet samt salt, olja, farinsocker, havregryn, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig.
    2. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
    3. Knåda degen snabbt och forma degen till 20 till 25 runda bullar. Pensla med vatten och doppa dem sedan i havregryn och lägg på plåtar med bakplåtspapper. (Jag vill ha dom stora men ej så höga så jag plattar till dom) Täck över och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
    4. Grädda i mitten av ugnen, 225 grader, cirka 10 till 12 minuter eller tills bröden fått färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    techied 11 maj 2012

    Bra grundrecept... jag gjorde en variation på detta idag bara för skojs skull.

    FinaFarbrorTuld 17 juni 2012

    ja, det är alltid roligt att variera.. finns jue så mycket gott man kan stoppa i bröd!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben