Havreflarnskorgar med färska bär

Serverar: 4 portioner

Knäckiga havreflarn som böjs till korgar över glas. Fylls med gogreens visp och massor av färska bär!

Ingredienser

  • 2 dl Axa havregryn
  • 2 dl Kungsörnen vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • ½ dl ljus sirap
  • ½ dl Go green visp naturell
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • Fyllning
  • Ca 5 dl blandade bär, t ex. vinbär, hallon, smultron, jordgubbar, blåbär
  • 3 dl gogreen visp
  • Instruktioner

    1. Ugn 200°
    2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt alla ingredienser och blanda väl. Klicka ut klickar på smord plåt eller på bakplåtspapper med långt mellanrum, flarnen flyter ut! Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Lossa från plåten ganska genast och böj flarnen över upp-och nervända glas. Låt svalna.
    3. Fyll sedan havreformarna med bär och vispad gogreen visp
    4. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben