Havreflarnstårta med hallon

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Jättesmaskig tårta som förbereds dagen innan!

Ingredienser

  • 2 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 2 dl havregryn
  • 0,5 dl sirap (ljus)
  • 0,5 dl grädde
  • 1 tsk bakpulver
  • 150gr smält smör/margarin
  • Fyllning
  • Vispad grädde
  • Hallon (eller annat bär)
  • Instruktioner

    1. Blanda allt, bred ut till 2 runda cirklar på en plåt med bakplåtspapper. Man kan behöva 2 plåtar beroende på hur stora du gör cirklarna.
    2. 200 grader 10 minuter.
    3. När de kallnat så lägger man vispad grädde med hallon (färska eller frysta) emellan de två flarnen. Tryck ihop försiktigt och sedan in i kylen för att serveras nästa dag. Garnera efter tycke.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben