Havreformar med chokladkräm

Serverar: 30 portioner

Dessa är underbart goda, enkla att göra och går att både ställa i kylen, frysen och skafferiet!

Ingredienser

  • Havreformarna
  • 3 dl havregryn
  • 3 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 300 g smält smör/margarin
  • Chokladkrämen
  • 150 g smör/margarin
  • 2 msk kakao
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Formarna Blanda havregryn, socker, mjöl och bakpulver i en skål Rör i ägg och smält smör och blanda till en smet. Fördela i folieformar eller muffinsformar och grädda i 15 minuter. Du kan göra chokladkrämen medan de gräddas.
    2. Krämen: Blanda alla ingredienser till chokladkrämen i en kastrull. Koka ihop tills krämen har tjocknat.
    3. Tryck ut en fördjupning i de varma havreformarna med en sked. Fördela chokladkrämen i dem. Låt svalna och stelna. NJUT! :)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben