Havrekakor med rabarber

Serverar: 30 portioner

En liten knaprig kaka till kaffet. Sagolik, med ett syrligt stänk av rabarber!

Ingredienser

  • 1 späd rabarber
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Skär rabarbern i 1–2 cm tjocka bitar.
    3. Rör samman smör och socker i en bunke. Tillsätt havregryn och mjöl och rör ihop till en deg. Forma degen till kulor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Tryck ner en bit rabarber i varje kula.
    4. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    hnord 6 september 2009

    Gjorde dessa kakor i dag. Det blev ganska gott. Gick snabbt och smidigt att göra och barnen kunde vara med och hjälpa till. Jag tillsatte grovmalen kardemumma i halva smeten. Det blev ännu godare.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben