En liten knaprig kaka till kaffet. Sagolik, med ett syrligt stänk av rabarber!
Ingredienser
1 späd rabarber
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°.
Skär rabarbern i 1–2 cm tjocka bitar.
Rör samman smör och socker i en bunke.
Tillsätt havregryn och mjöl och rör ihop till en deg.
Forma degen till kulor.
Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
Tryck ner en bit rabarber i varje kula.
Gjorde dessa kakor i dag. Det blev ganska gott. Gick snabbt och smidigt att göra och barnen kunde vara med och hjälpa till. Jag tillsatte grovmalen kardemumma i halva smeten. Det blev ännu godare.
Gjorde dessa kakor i dag. Det blev ganska gott. Gick snabbt och smidigt att göra och barnen kunde vara med och hjälpa till. Jag tillsatte grovmalen kardemumma i halva smeten. Det blev ännu godare.