En god och enkel glass,serveras här med en smarrig saffransglass.
Ingredienser
100 g flytande honung
5 äggulor
5 dl Oatly Havremjölk
½ dl strösocker
Saffranssås
2 dl laktosfri vispgrädde
3/4 dl socker
1½ dl ljus sirap
½ krm saffran
Instruktioner
Vispa honung och äggulor i rostfri skål.
Ställ skålen över vattenbad och låt smeten bli 85 grader.
Häll i havremjölken. Ställ skålen i kallt vattenbad, för att svalna.
Smält sockret på stekpanna , tills det blir gyllenbrunt. Häll ut sockret på bakpapper. Låt stelna. Krossa karamellen genom att rulla med brödkavel över till önskad storlek på "krosset".
Häll smeten i form. Täck med plast.
Ställ i frys en timme.
Ta' ut formen, rör ner karamellkrosset.
Frys ytterligare 2 timmar.
Saffranssås:
Koka ihop alla ingredienser i 15 minuter.
Servera glassen i portionsglas med saffranssås och färska bär/frukt.