Havremuffins

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Riktigt goda muffins, både nybakta och dagsgammla

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 1½ dl grahamsmjöl
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl russin
  • 1 dl hackade torkade aprikoser
  • 3 ägg
  • 1½ dl flytande honung
  • 1 dl rapsolja
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 6 msk pumpafrön
  • Instruktioner

    Blanda havregryn, mjöl, bakpulver, russin och aprikoser. Vispa upp äggen och tillsätt honung, olja och yoghurt under försiktig omrörning. Rör ihop äggsmeten och havreblandningen och skeda upp i muffinsformar. Strö över pumpafrön och grädda i mitten av ugnen på 225 grader, i ca 15 minuter, tills muffinsarna är gyllenbruna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben