Havrepanerad hokifilé med tonfisksås

Serverar: 4 portioner

GI-recept!

Ingredienser

  • 4 portioner fullkornsris
  • 2 dl havrekli
  • Salt
  • Peppar
  • 400-500 g hokifilé
  • Rapsolja och lite flytande margarin
  • 1 brk tonfisk i vatten (á 200 g)
  • 4 msk kapris
  • 2 msk majonnäs
  • 1 dl kesella 10 %
  • 1 citron, saften av
  • 1/4 vitkålshuvud
  • 1 liten rödlök
  • Röda vindruvor
  • Instruktioner

    1. Koka fullkornsriset.
    2. Häll havrekli i en djup tallrik, salta och peppra. Pensla hokifiléerna med lite olivolja, lägg dem en och en i havrekliet och klappa in blandningen så gott det går. Stek i rapsolja och lite flytande margarin.
    3. Häll vattnet av tonfisken och lägg den i en skål. Blanda med kapris, majonnäs, kesella och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
    4. Gör en sallad med vitkål, rödlök och gärna röda vindruvor.

    Liknande recept

    3
    25 min
    4
    1
    4.3
    30 min
    3-4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben