Havrerutor med mjölkchoklad

Serverar: 40 portioner

Smarriga rutor som är enkla att göra.

Ingredienser

  • 8 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 msk bakpulver
  • 275 g smör, smält
  • Garnering
  • 150-200 g mörk choklad, smält
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda ihop alla ingredienser till en smulig deg i en bunke. Fördela degen i en smord långpanna, ca 27x30 cm.
    3. Grädda kakan mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt den kallna i formen.
    4. Bred ut smält choklad på kakan och låt den stelna. Pudra lite florsocker på kakan innan servering.

    Liknande recept

    3.8
    30 min
    40-60
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben