Havrerutor med mjölkchoklad
Serverar:
40 portioner
Smarriga rutor som är enkla att göra.
Ingredienser
8 dl havregryn
2 dl socker
½ dl ljus sirap
1 msk bakpulver
275 g smör, smält
Garnering
150-200 g mörk choklad, smält
Florsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienser till en smulig deg i en bunke. Fördela degen i en smord långpanna, ca 27x30 cm.
Grädda kakan mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt den kallna i formen.
Bred ut smält choklad på kakan och låt den stelna. Pudra lite florsocker på kakan innan servering.
Liknande recept
Havrerutor
5
24
Knäckiga havrerutor
4.5
16-20
17
Halloncheesecake med vit- och mjölkchoklad
10
Créme brûlée med mjölkchoklad
5
4-6
1
Kladdkaka med mjölkchoklad
5
1
Havrerutor med vit choklad
3
30 min
30
Sega havrerutor
3.8
30 min
40-60
12
Varm mjölkchoklad med kardemumma, grädde och mini marshmallows
1
4-5
Havrerutor
5
18
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!