Havrerutor med nougat

Serverar: 24 portioner

Jättegott!!!

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 4,5 dl havregryn
  • 1 msk vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk ljus sirap
  • Garnering
  • 100 mg mjuk nougat eller annan choklad av valfri sort
  • Instruktioner

    Smält matfettet i en kastrull eller i en täckt skål med matfettet delat i mindre bitar i mikrovågsugnen på full effekt i 1 min. Blanda samman havregryn, vetemjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker och sirap i en skål. Tillsätt matfettet och rör om. Har du smält matfettet i mikrovågsugnen blandar du de övriga ingredienserna direkt i skålen med det smälta matfettet. Bred ut smeten i en smord långpanna eller på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper, 20x30 cm. Grädda kakan på galler, nedre ugnsfalsen i 200° i cirka 10 min, i varmluftsugn i 175° i cirka 15 min. Skiva nougaten tunt. Snabbt och enkelt gör du det med en osthyvel. Lägg skivorna i ett tunt lager ovanpå den heta kakan så att nougaten smälter. Gör ett dekorativt mönster med en gaffel. Skär kakan i rutor. Låt gärna kakan stå i cirka 20 min i kylskåpet så att nougaten hinner stelna innan kakan ska serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mallo_ 22 april 2010

    riktigt goda!!! blir en 5a :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben