Havretosca i långpanna

Jättegod och perfekt alternativ om man inte tål mandel.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • Glasyr
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 6 msk sirap
  • 3 dl havregryn
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver,smör och mjölk. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Grädda mitt i ugnen i 175 grader 20-25 minuter.
    2. Blanda samman allt till glasyren i en kastrull och värm under omrörning. Bred glasyren över den knappt färdigbakta kakan och grädda i ytterligare 10 minuter lite högre upp i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben