Havtornsparfait med maränger

Serverar: 4 portioner

Havtorn är ett riktigt hälsobär med karaktär. Gör en syrlig och enkel dessert med söta maränger. Går att förbereda i god tid och förvara plastad i frysen.

Ingredienser

  • 150 g havtorn
  • 3 dl vispgrädde
  • 120 g maränger
  • 2 msk Cointreau eller Grand Marnier
  • Instruktioner

    1. Passera havtornsbären genom en sil. Vispa grädden fast. Smula sönder nästan alla maränger, spara några till garnering. Blanda ner marängerna i grädden tillsammans med havtornssaft och likör. Häll smeten i en skål eller i portionsformar och täck med plastfolie. Ställ i frysen ca 4 timmar.
    2. Ta fram parfaiten ca 20 minuter före servering och ställ i rumstemperatur. Garnera med krossade maränger och servera!

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben