Havtornssorbet från Djurstens kafe

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Recept från kokboken som jag har skrivit

Ingredienser

  • 4 dl Vatten
  • 3 dl Strösocker
  • saften av 1 Citron (el lime)
  • 2 dl Havtorn, råsaft
  • 2 Äggvitor
  • Instruktioner

    1. Koka vatten och socker tills den blir simmig. kyl ned. 2. Blanda i citron- och havtornsaft 3. Ställ i frysen. det skall bli riktigt kallt. Ta ut ur frysen och vispa då och då med en elvisp; massan skall ännu inte bli helt stelfrusen. 4. Vispa under tiden äggvitorna till hårt skum, vänd ned detta i sorbetmassan och frys sedan. 5. Skeda upp i portionsglas. 6. Servera gärna med t ex mandelskorpor

    Liknande recept

    4.8
    1 h 10 min
    9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben