Judiths kakao- och kokoskaka

Serverar: 12 portioner

En underbart god kalorispäckad kaka med smak av kaféerna i Wien - kakao, rom och kokos i ljuvlig blandning!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2, 5 dl youghurt, 3-4 %
  • 1,25 dl matlagningsolja
  • 3 msk kakaopulver
  • 1 nypa salt
  • 3 msk rom
  • 100 g kokosflingor
  • 200 g vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • Smör eller margarin till formen
  • Ströbröd till formen
  • 250 g blockchoklad eller mörk chocklad
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker till skum. Tillsätt youghurt, olja, kakaopulver, salt, rom och kokosflingor. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Smöra och bröa en form på ca 1,5 liter och häll smeten i den. Ställ in i ugn som är 175 grader varm. Baka i ca 40 min.
    2. Smält chokladbitarna i vattenbad. Blanda ner grädden (ovispad). Låt blandningen kallna. Vispa upp den kylda blandningen.
    3. Dela kakan i två delar och bred på 1/3 av chokladblandningen. Lägg på överdelen av kakan. Bred på resten av chokladsmeten eller bred på 1/3 och spritsa ut resten i ett vackert mönster på kakan.
    4. Dekoreringstips: Strö på kkokosflingor på halva kakan och kakaopulver på den andra halvan.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2
    4
    25 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben