Heddas heta gryta

Serverar: 4 portioner

En festrätt men receptet fungerar lika bra som vardagsrätt med köttfärs eller falukorv. Det är såsen som gör susen.

Ingredienser

  • 600 g benfri högrev
  • 1 msk smör
  • 4 skivor bacon
  • 1 gul lök
  • 10 cm purjolök
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm extra stark curry
  • 2 krm paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm krossad koriander
  • 1 äpple
  • 1 kiwifrukt
  • 1 msk vetemjöl
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vispgrädde
  • Salt
  • 1 dl jordnötter
  • Instruktioner

    1. Tärna köttet och bryn det lätt. Klipp i bacon. Skiva och lägg i lök och purjo. Krydda, strö på mjölet och rör om väl.
    2. Hacka äpplet, skala och mosa kiwin och blanda i frukten med hälften av buljongen. Rör i tomatpurén och låt grytan puttra tills köttet känns mört ca 1,5 tim. Späd efter hand med mer buljong, smaka av med salt och rör i grädden. Strö över jordnötter.
    3. Till servering kokt ris samt ställ fram små skålar med skivad banan, russin och hackad slanggurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mortenw 24 september 2012

    mycket välsmakande dock kompletterade jag med 1liten chilly samt lite chillisalt

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben